Violenţe de stradă la Moscova. Peste 1.000 de imigranţi au fost reţinuţi după incidentele de duminică

Data publicării:
imigranti

Razia a avut loc într-o piaţă angro de la periferia Moscovei, unde muncesc în special imigranţi din sudul Rusiei, din ţări din Caucaz şi Asia Centrală. Forţele de ordine spun că aproape 400 dintre cei reţinuţi au legătură cu violenţele înregistrate duminică. Aceştia se plâng însă că sunt persecutaţi.

„Nu am provocat niciun scandal. Totul a fost o înscenare. Nu va ieşi nimic bun din acest lucru. Au ţipat, au strigat la noi să plecăm”, a spus Gafar Ovintegyan, imigrant din Azerbaidjan.

Piaţa unde a avut loc razia a fost luată cu asalt duminică de mii de manifestanţi, furioşi din cauza asasinării unui tânăr rus, săptămâna trecută, de către un bărbat identificat ca originar din Caucaz.

Zeci de persoane au fost arestate în urma incidentelor. Autorităţile spun că de vină pentru violenţe sunt naţionaliştii radicali, mulţi dintre ei aflaţi în stare de ebrietate. Aceştia îi consideră pe imigranţi vinovaţi de creşterea ratei criminalităţii şi cer autorităţilor să sporească lupta împotriva imigraţiei ilegale la Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri