Violenţe la Barcelona. 14 răniţi şi 30 de arestaţi în a patra zi de lupte de stradă

Data publicării:
ProtestBarcelona

Străzile cartierului Sants din Barcelona au fost transformate timp de câteva ore într-un câmp de război. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine. La rândul lor, acestea au fost nevoite să utilizeze gaze lacimogene şi tunuri cu apă pentru a alunga mulţimea.

Pentru a împiedica forţele de ordine să-i urmărească, protestatarii au ridicat baricade din coşuri de gunoi, bănci şi alte obiecte găsite pe stradă, pe care le-au şi incendiat.

Furia manifestanţilor nu s-a răsfrânt doar asupra poliţiei, ci şi asupra magazinelor şi băncilor aflate în cartierul Sants. Clădirile au fost vandalizate de mulţime.

Protestele au început în urmă cu patru zile, când forţele de ordine au evacuat şi demolat clădirea Can Vies, ocupată ilegal din 1997 de grupări radicale de stânga.

Acestea înfiinţaseră un centru social unde se organizau concerte, se proiectau filme sau aveau loc dezbateri. Imobiulul mai servea drept casă pentru zeci de persoane evacuate din locuinţe de bănci, după ce nu şi-au mai putut plăti ratele.

Protestatarii cer acum Primăriei din Barcelona să le pună la dispoziţie o altă clădire, dar negocierile între grupările radicale de stânga şi oficialii administraţiei din Barcelona nu au avut până acum la niciun rezultat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri