Violențe urbane în Franța, după ce un tânăr a fost ucis de poliție

Data publicării:
violente nantes captura

Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi seara la Nantes, oraș din vestul Franţei, după ce un agent de poliţie a deschis focul asupra lui în timpul unui control de rutină. Decesul a provocat violenţe urbane în mai multe cartiere sensibile din acest oraş, informează AFP, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 
Faptele s-au derulat în jurul orei 20:30 (18:30 GMT) în cursul verificării unui vehicul despre care poliţia avea informaţii că fusese implicat într-o serie de infracţiuni. Potrivit şefului poliţiei regionale, Jean-Christophe Bertrand, „şoferul, pretinzând că a ieşit din maşină, a lovit un agent de poliţie”, care a fost rănit uşor la genunchi. „Unul dintre colegii săi a deschis focul asupra tânărului şi acesta, din păcate, a decedat”, a adăugat el.

Potrivit surselor de poliţie, tânărul a fost lovit la (artera) carotidă şi a murit la sosirea la spital.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele în care poliţistul a făcut uz de arma de serviciu, a precizat pentru AFP procurorul din Nantes, Pierre Sennes.

Decesul a generat violenţe urbane în mai multe cartiere ale oraşului, cu tineri înarmaţi cu cocktailuri Molotov: numeroase vehicule au fost incendiate şi un centru comercial a fost parţial cuprins de flăcări.

Un locuitor al unuia din cartierele afectate de violenţe vine să întregească imaginea dezastrului, afirmând că a auzit şi niște bubuituri. „Am văzut că ardea peste tot: au dat foc la pubele şi maşini. Erau pe cale să spargă totul. Totul a durat mult timp”, a povestit el.

„Primele mele gânduri se îndreaptă către acest tânăr mort, către familia lui, către toţi locuitorii acestui cartier, către locuitorii din cartierele noastre”, a spus Johanna Rolland, primarul oraşului Nantes. „Poliţia şi justiţia, în independenţa sa, vor trebui să clarifice în cea mai completă transparenţă ceea ce s-a întâmplat în această seară”, dar „urgenţa din această seară este apelul la calm în cartierele noastre”, a insistat ea.

Situaţia părea să se fi calmat puţin înainte de 03:00 în cele trei cartiere afectate de violenţe. Nu au fost operate arestări, potrivit unei surse de poliţie. Aproape 200 de agenţie de poliţie au fost mobilizaţi, conform AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri