Vladimir Putin i-a transmis un mesaj de condoleanţe mamei lui Boris Nemţov

Data publicării:
boris nemtov gulliver getty images-1
Foto: GettyImages

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, susţine că Boris Nemţov a fost asasinat pentru a i se închide gura.

„Boris (n.r. Nemţov) a declarat că va dezvălui probe concludente despre implicarea forţelor armate ale Rusiei în Ucraina. Cineva s-a speriat foarte tare de acest lucru. Boris nu s-a temut”, a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Anchetatorii ruşi încearcă să pună cap la cap toate informaţiile pentru a afla cine şi de ce l-a ucis pe Boris Nemţov. Este luată în calcul chiar şi varianta unui atac islamist dat fiind faptul că Boris Nemţov era un susţinător al jurnaliştilor de la Charlie Hebdo.

Nu în ultimul rând, autorităţile vor să afle dacă nu cumva asasinatul a avut scopul de a destabiliza Rusia.

„Crima ar putea fi o provocare pentru destabilizarea situaţiei politice în ţară. Nemţov ar fi putut fi sacrificat de către cei care nu ezită să folosească orice metode pentru a-şi atinge scopurile politice”, a spus Vladimir Markin, şeful comisiei de anchetă.

Ancheta se concentrează pe interogarea martorilor şi pe studierea datelor privind convorbirile pe telefonul mobil în zona unde a fost comisă crima.

Înregistrările camerelor de supraveghere sunt, de asemenea, analizate. Deja, presa a difuzat imagini cu maşina albă din care se presupune că au fost trase focurile de armă în direcţia lui Boris Nemţov.

Membrii opoziţiei cred că Vladimir Putin poartă responsabilitatea morţii lui Boris Nemţov, care ar fi fost asasinat pentru a semăna frică.

„Responsabilitatea politică pentru ce se întâmplă le revine autorităţilor ruse, lui Vladimir Putin personal, pentru că el este la conducere. Vladimir Putin este cel care poartă responsabilitatea atmosferei de ură care afectează ţara noastră”, a spus Ilia Iaşin, lider al opoziţiei.

„Nu este doar o crimă, este un atac terorist. Este asasinarea unui politician şi ar trebui anchetată ca un atac terorist. Ei vor să ne sperie prin asemenea acte”, a întărit Dmitry Gudkov, politician din opoziţie.

Moartea lui Boris Nemţov a adus consternare în cancelariile Occidentale. Acestea au cerut o anchetă transparentă în Rusia.

Şi ministerul de Externe de la Bucureşti a postat un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă indignarea şi consternarea în privinţa uciderii brutale a politicianului activist rus, Boris Nemţov. Şeful diplomaţiei române crede că este nevoie de o anchetă corectă şi rapidă.

Citiți și
Criticii Kremlinului au avut parte de decese suspecte. Boris Nemțov, ultimul dintr-o serie de crime cu iz politic
Boris Nemţov, cel mai înverşunat opozant al lui Vladimir Putin, a fost ucis. Anchetatorii: Asasinatul a fost minuţios planificat
Ultimul interviu al lui Boris Nemţov: „Când puterea e concentrată în mâinile unui singur om, totul sfârşeşte cu o catastrofă absolută”
 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri