Vladimir Putin l-a vizitat pe Silvio Berlusconi, la centrul de îngrijiri de lângă Milano

Data publicării:
Silvio Berlusconi si Vladimir Putin - Guliver GettyImages

Silvio Berlusconi și Vladimir Putin, la Villa Gernetto din Lesmo, în 2010. Foto: Guliver/GettyImages

Vladimir Putin a plecat de la locuinţa fostului premier, condamnat pentru evaziune fiscală, la ora locală 3.45 (4.45, ora României), a confirmat Kremlinul, potrivit Mediafax. Cei doi au erau foarte aproapiați pe când Berlusconi se afla la putere.

Preşedintele rus s-a întâlnit cu Berlusconi „cu permisiunea specială” a autorităţilor judiciare, a scris jurnalistul italian Gerardo Pelosi într-un mesaj postat pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„După încheierea evenimentelor oficiale, Putin s-a întâlnit cu vechiul său prieten Berlusconi”, a confirmat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului.

În pofida programului prelungit din timpul nopţii, Putin a reluat discuţiile cu Merkel vineri dimineaţa, la ora locală 8.00 (9.00, ora României). Liderul de la Kremlin a provocat deja nemulţumire, după ce a absentat la o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, joi, în prima zi a Summitului ASEM (Dialogul Asia-Europa).

Silvio Berlusconi, în vârstă de 78 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de un an de muncă în folos general la un centru de îngrijiri de lângă Milano, după ce a fost condamnat anul trecut pentru fraudă fiscală şi dat afară din Senat.

O curte de apel i-a anulat o condamnare într-un caz separat, în care a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale contracost cu o minoră. Curtea şi-a motivat decizia joi, argumentând că nu există suficiente probe care să arate că Berlusconi ar fi ştiut că minora Karima El-Mahroug avea sub 18 ani la momentul faptelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri