Vladimir Putin, la Ialta. Liderul rus discută despre recunoaşterea internațională a „reintegrării Crimeii”

Data publicării:
crimeea harta

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, merge joi la Ialta, în Peninsula Crimeea, unde susţine un discurs într-o şedinţă comună guvern-parlament.

Potrivit Interfax, Putin va discuta despre recunoaşterea internațională a „reintegrării Crimeii” în Federația Rusă, impactul sancțiunilor occidentale la adresa Moscovei, precum şi situația din estul Ucrainei.

Liderul de la Kremlin a sosit în Crimeea în cursul zilei de miercuri şi s-a întâlnit la Sevastopol cu oficialii de securitate.

Aceasta este a doua vizită a liderului de la Kremlin în Crimeea de la alipirea acesteia la Federaţia Rusă, în luna martie.

Evenimentul are loc în contextul unei situații tensionate la granița Ucrainei cu Rusia din cauza convoiului umanitar pe care Rusia vrea să îl trimită în estul rusofon al țării. Kievul se teme că sub pretextul ajutorului Rusia ar putea trimite, de fapt, arme pentru separatiști. Convoiul de camioane rusesc cu ajutoare umanitare pentru populaţia din estul Ucrainei a staţionat în noaptea de miercuri spre joi în oraşul Voronej, din vestul Rusiei, pe un aerodrom militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri