Vladimir Putin: Petro Poroşenko va purta responsabilitatea operațiunilor militare din estul Ucrainei

Data publicării:
putin ameninta - kremlin.ru

 

„Până acum, Piotr Alexeevici Poroşenko nu avea legături directe cu lansarea operaţiunilor militare. De acum înainte, poartă în totalitate această responsabilitate. Nu doar din punct de vedere militar, ci şi politic, ceea ce este mult mai important. Ce se întâmplă acum în Ucraina este culminarea tendinţelor negative în afacerile geopolitice. Sper că pragmatismul va prevala, că occidentalii vor renunţa la ambiţii, că vor începe să construiască relaţii pe picior de egalitate cu Rusia, bazate pe respect reciproc”, a spus Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat marţi că au reluat operaţiunile antiteroriste în estul ţării.

Ministerul rus de Externe a avertizat că autorităţile ucrainene vor trebui să răspundă pentru crimele comise împotriva civililor din estul ţării.

„Cerem autorităţilor ucrainene să nu bombardeze oraşe şi sate, să revină la un armistiţiu real, nu fictiv, pentru a proteja vieţile civililor. Autorităţile ucrainene vor trebui să răspundă pentru crimele împotriva civililor", a avertizat diplomația rusă, potrivit sursei citate.

În Ucraina a expirat aseară acordul de încetare a focului decretat de preşedintele Petro Poroşenko în estul ţării. Între timp, violenţele au continuat. Un cameraman rus a fost împuşcat mortal în regiunea Doneţk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri