Vladimir Putin va merge în Crimeea, pentru a asista la parada militară din 9 mai

Data publicării:
putin ameninta - kremlin.ru

Vladimir Putin / kremlin.ru

Vladimir Putin va merge în oraşul Sevastopol, unde îşi are sediul Flota rusă la Marea Neagră, potrivit informaţiilor oferite miercuri de cotidianul Kommersant şi de publicaţia electronică gazeta.ru, care citează mai multe surse, între care una din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele rus ar putea merge în Crimeea după ce va asista la principala paradă militară din Piaţa Rusia şi alte ţări din fosta URSS celebrează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial pe 9 mai şi nu pe 8, ca ţările din Europa Occidentală.

Vladimir Putin a profitat deseori de astfel de evenimente pentru a încuraja patriotismul şi susţinerea politicii sale de către populaţie, reamintește Mediafax. 

Retorica folosită de Rusia în legătură cu criza din Ucraina foloseşte, de asemenea, amintirea luptei împotriva Germaniei naziste, numită „Marele război patriotic” începând cu epoca sovietică. Moscova califică naţionaliştii ucraineni care figurează printre noile autorităţi de la Kiev drept „fascişti”.

Puterea rusă acuză, de asemenea, Kievul că îi face elogiul liderului naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a lupta împotriva sovieticilor şi a colaborat cu naziştii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Roşie din Moscova.

Călătoria la Sevastopol „este pe agendă şi a fost confirmată de administraţia prezidenţială”, a declarat pentru Kommersant un oficial din cadrul Ministerului Apărării. Putin va fi însoţit de premierul rus Dmitri Medvedev, potrivit acestor surse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri