Vladimir Voronin: „L-am ascultat pe prim-ministrul român Ponta cu toate ponturile lui și e o rușine”

Data publicării:
voronin

FOTO: captură video agora.md 

„E un pozor (rușine - n.r.) național dacă noi reparăm instituția supremă a statului nostru din banii cuiva. L-am ascultat pe prim-ministrul român Ponta cu toate ponturile lui și e o rușine”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În replică, șeful democraților a ținut să sublinieze că aici nu ar fi vorba de aspecte politice, dar i-a acuzat pe liberal-democrați (care părăsiseră sala) că au subminat aprobarea acestor acorduri.

Împotriva includerii subiectului pe ordinea de zi s-au pronunțat și socialiștii. „Ajunge atâta românizare și unionism! Noi nu susținem includerea în ordinea de zi. Ajunge atâtea credite externe! Când o să le întoarcem?”, a întrebat retoric liderul PSRM, Igor Dodon.

„Dodon leașină atunci când aude de România”, a replicat democratul Dumitru Diacov. 

Guvernul de la București va acorda un împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova. Acordul a fost aprobat deja de Parlamentul României. Premierul Victor Ponta a atenționat însă că România ar putea anula Acordul privind ajutorul rambursabil, dacă în Republica Moldova nu se menține o guvernare proeuropeană.

Până la urmă, din cauza moțiunii de cenzură depuse joi împotriva Guvernului de la Chișinău, ratificarea Acordului de împrumut cu România nu a mai intrat pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru că ședința s-a întrerupt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri