Vreme rea în Europa. În Marea Britanie, o porțiune din parapetul care sprijinea calea ferată s-a prăbușit în mare

Data publicării:
72792038 72771311

Furtuna Petra, care a lovit vestul Franţei, a adus rafale de vânt de aproape 160 de kilometri pe oră. Copacii au fost smulşi din rădăcini, iar mai multe case au rămas fără acoperişuri. Pe plaje au fost valuri de nouă metri înălţime.

Valurile uriaşe au făcut ca motorul unui cargou să cedeze, iar nava a intrat în derivă, în timp ce părăsea portul francez Bayonne. Cei 11 marinari aflaţi la bord au fost salvaţi de Paza de Coastă cu ajutorul elicopterelor.

În Marea Britanie, oamenii încearcă să-şi revină după furtuna care a lovit sud-vestul Angliei şi sudul Ţării Galilor. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. În comitatul Devon, o porţiune din parapetul care susţinea calea ferată s-a prăbuşit în mare.

„Priviţi, terenul care susţine calea ferată a fost luat de maree, lăsând linia suspendată, atârnînd în aer, ca un carusel dintr-un parc de distracţii”, transmite Jon Kay, reporter BBC.

În Slovenia, pe de altă parte, a nins, iar gheaţa şi zăpada s-au depus pe şosele şi pe cablurile electrice. Liniile de înaltă tensiune s-au rupt din cauza greutăţii, lăsând 50.000 de familii fără electricitate.

„Ne luptăm cu frigul în fiecare zi, am vrut să cumpărăm lanterne şi tot felul de lucruri folositoare, dar rafturile magazinelor sunt goale”, a spus una dintre persoanele afectate.

Iarna le creează probleme nu doar oamenilor, ci şi animalelor. Este şi cazul a doi cerbi, care au căzut într-un lac îngheţat din Polonia în timp ce erau urmăriţi de nişte vânători. După câteva zeci de minute, aceiaşi vânători i-au scos din apă şi i-au lăsat în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri