Vremea în Europa. Ploaie îngheţată în Ungaria, polei şi ninsori masive în Slovenia și Croația

Data publicării:
autobuz european

În Slovenia, ninsoarea a provocat mai multe ambuteiaje pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale, iar mai multe camioane care transportau marfă au fost blocate, spre disperarea şoferilor. Unii dintre ei sunt chiar din România şi dau explicaţii într-o italiană amestecată cu limba română.

Catastrofă, Dumnezeule... Nu este bine deloc... Plătim mult, curăţare deloc. O maşină sus, o altă maşină”, a spus șoferul.

Autoritatea meteorologică din Slovenia a avertizat asupra riscului de formare a poleiului.

Şi în ţara vecină, Croaţia, zăpada căzută în abundenţă a determinat autorităţile să închidă autostrada care leagă capitala Zagreb de oraşul Split, de pe coasta mării Adriatice.

Institutul de meteorologie ungar a emis pentru ziua de ieri un cod galben de ploaie îngheţată pentru judeţele din vestul şi sud-vestul Ungariei, a avertizat Ministerul român de Externe.

Meteorologii avertizează că ploile vor continua în următoarele zile. În schimb, sudul Angliei este acoperit de ape, iar autorităţile au trimis în ajutorul localnicilor armata, mai ales că se anunţă alte ploi.

„Suntem aici doar în recunoaştere, încercăm să ajutăm consiliile locale şi dăm o mână de ajutor”, a spus unul dintre militari.

Potrivit datelor statistice, luna ianuarie a acestui an a fost cea mai umedă din ultimul secol, în mai multe zone din sudul Angliei. Meteorologii au anunţat că în unele regiuni a plouat deja de două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. De asemenea, oficialii atrag atenţia că ploile nu se opresc şi vor fi însoţite de rafale puternice de vânt. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri