Weber, liderul PPE, după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt foarte îngrijorat de situația din România

Data publicării:
weber dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, s-a întâlnit marţi cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, ocazie cu care a avut loc „un schimb deschis de opinii” cu privire la situaţia din România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Manfred Weber, liderul grupului popularilor europeni (PPE) – cel mai mare grup din Parlamentul European -, a declarat după întâlnirea cu Viorica Dăncilă că este „foarte îngrijorat de situația din România”.

Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Am întrebat-o astăzi pe prim-ministrul Viorica Dăncilă despre corupție și despre independența justiției. Vom fi intolerabili în ceea ce privește statul de drept”, a scris Weber pe contul de Twiter.

România face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție și independența justiției este sub presiune. Am văzut în această vară în București oameni bătuți de forțele de ordine și, sincer, asta este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, ci o modalitatea supremă de a ne apăra cetățenii și afacerile de abuzurile din partea statului. Din acest motiv solicităm de urgență Guvernului român să se oprească din această ofensivă. Suntem alături de cetățenii europeni și vom fi intolerabili în ceea ce privește statul de drept”, a declarat liderul PPE într-o filmare postată pe Twiter.

Conservatorul german Manfred Weber aspiră să devină viitorul preşedinte al Comisiei Europene, fiind una dintre posibilele propuneri ale Germaniei, alături de actualul ministru al economiei, Peter Altmaier, sau al apărării, Ursula von der Leyen, doi colaboratori apropiaţi ai Angelei Merkel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri