Zeci de clădiri din regiunea italiană Umbria au fost declarate nelocuibile în urma cutremurului de joi

Data publicării:
cutremur
Mai multe cutremure, dintre care cel mai mare cu magnitudinea 4,6, au creat panică în centrul Italiei

Zeci de clădiri din regiunea italiană Umbria au fost declarate improprii pentru utilizare în urma mişcărilor seismice înregistrate în regiune în ultimele zile, transmite sâmbătă agenţia ANSA. Epicentrul celui mai mare dintre aceste cutremure, cu magnitudinea 4,4, produs joi, s-a situat în zona oraşului Umbertide, lângă Perugia.

În localitatea Pierantonio, aproape 80% dintre locuinţe sunt nelocuibile din diverse motive, în special din cauza crăpăturilor mari din structura clădirilor.

Verificările efectuate de către pompieri au fost reluate sâmbătă dimineaţă, scrie Agerpres.

Vineri seara, au fost adăpostite în săli de sport din Pierantonio şi Umbertide 116 persoane cărora Departamentul de Protecţie Civilă le-a asigurat cina.

Împreună cu cei care au ales să doarmă în maşini, aproape 200 de persoane şi-au petrecut cea de-a doua noapte consecutiv afară din locuinţele lor.

Luca Carizia, primarul oraşului Umbertide, a declarat joi pentru ANSA că în urma cutremurului localnicii speriaţi au ieşit în stradă. Clădiri, inclusiv şcolile şi spitalele, erau în curs de verificare pentru eventuale daune, a mai spus el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri