Zecii de mii de spanioli au protestat față de un proiect de lege care interzice avortul la cerere

Data publicării:
avort

Femei şi bărbaţi din toată Spania au venit în capitala Madrid pentru a protesta faţă de proiectul de lege care va ajunge în scurt timp în Parlament pentru a fi supus la vot. Actul normativ are toate șansele să fie adoptat, în condițiile în care partidul de guvernamânt are o majoritate de 70% în legislativul spaniol. Manifestanţii spun că prin această lege, Spania revine de fapt la vremurile şi mentalităţile din timpul dictaturii lui Franco.

„Legea aruncă ţara înapoi cu mulţi ani în ceea ce priveşte drepturile femeilor, incriminarea unui lucru care nu ar trebui să fie o infracţiune. Am depăşit acest lucru cu mult timp în urmă şi avem dreptul să facem avort în condiţii bune fără ca femeile să-şi rişte viaţa şi sănătatea”, a spus un protestatar.

„Această lege atacă direct femeile şi le lasă complet neprotejate, ne forţează să facem avorturi ilegal, să devenim criminale şi să ne riscăm viaţa”, a adăugat o manifestantă.

Şi bărbaţii au venit la manifestaţie pentru a susţine protestul femeilor.

„Într-o zi, avortul poate fi o soluţie accesibilă. Din moment ce nu sunt bani, nu poţi forţa oamenii să facă copii”, a spus unul dintre ei.

Manifestaţii la care au participat zeci de mii de oameni au avut loc şi în alte capitale europene în semn de solidaritate cu femeile din Spania.

Dacă legea va fi adoptată, atunci Spania va deveni una dintre cele mai restrictive state europene în privinţa avortului, după Malta, unde acesta este interzis şi Polonia unde terminarea sarcinilor este foarte limitată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri