Zelenski: Sentimentul de unitate pe care îl avem în Ucraina contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
zelenski face declaratii
Unitatea Ucrainei contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Unitatea Ucrainei contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează duminică Reuters.

„Sentimentul de unitate, de autenticitate, de viaţă însăşi pe care îl avem contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia”, a spus Zelenski în mesajul său video transmis sâmbătă noaptea cu ocazia intrării în Noul An.

„Ruşii se tem. Puteţi simţi asta. Şi se tem pe bună dreptate, pentru că vor pierde. Drone, rachete, nimic altceva nu îi va ajuta, pentru că noi rămânem uniţi. Ei sunt uniţi doar de teamă”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Consilierul său Mihailo Podoliak a afirmat că valul de atacuri cu drone contra unor oraşe din Ucraina în noaptea de Anul Nou arată că „Rusia nu mai are vreun obiectiv militar”.

Podoliak a scris pe Twitter că Rusia şi-a schimbat strategia după 10 luni de când a lansat războiul împotriva Ucrainei.

„Rusia nu mai are vreun obiectiv militar. Ea încearcă să omoare cât mai mulţi civili şi să distrugă cât mai multe obiective civile posibil. Război de dragul de a ucide”, a adăugat Mihailo Podoliak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

În ultimele ore din anul 2022, Rusia a lansat atacuri cu drone împotriva mai multor oraşe ucrainene. Potrivit conducerii armatei ucrainene, toate dronele de producţie iraniană Shahed au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Multe dintre aceste drone au vizat capitala Kiev şi oraşul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri