Zidul Berlinului, recreat cu ajutorul a 8.000 de baloane luminoase

Data publicării:
berlin

Graniţa luminoasă, aşa cum o denumesc germanii, trece prin puncte celebre, cum ar fi Poarta Brandenburg, Reichstagul sau Punctul de control Charlie, acesta din urmă fiind cel mai cunoscut loc prin care se făcea trecerea din Berlinul de Est, controlat de comunişti şi sovietici, în Berlinul de Vest.

Ideea este salutată de locuitorii capitalei germane, unii chiar martori ai ridicării, dar şi a doborârii zidului:

„Cred că este o idee bună, pentru că traseul zidului aproape că nu se mai cunoaşte de 25 de ani şi nimeni nu îşi mai aminteşte exact pe unde a fost”.

„Aveam 17 ani când a fost construit zidul şi cred că este un lucru bun că lumea poate vedea prin ce am trecut şi ce am pierdut”.

„Este important ca urmaşii noştri să îşi facă o ideea despre ce s-a întâmplat în trecut”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La Berlin se află zilele acestea şi fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, care a avut, potrivit istoricilor, o contribuţie decisivă la doborârea zidului Berlinului şi la prăbuşirea regimurilor comuniste din Europa de est.

Mihai Gorbaciov este invitat special la ceremoniile din capitala Germaniei şi şi-a lăsat amprentele mâinilor în ciment, pe vechiul amplasament al zidului.

În cei 28 de ani de existenţă ai zidului, peste 5.000 de oameni au reuşit să îl treacă din Est în Vest, iar 130 de oameni au murit încercând să ajungă la ...libertate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri