ZIUA FURIEI. Mii de parizieni au cerut în stradă demisia preşedintelui Francois Hollande

Data publicării:
france paris protest hollande.si

Organizatorii marşului prin care s-a cerut demisia preşedintelui Francois Hollande susţin că la protest ar fi participat 120.000 de oameni, în timp ce autorităţile spun că ar fi fost numai 17.000. Cert este că printre manifestanţi s-au infiltrat şi grupuri de anarhişti.

Dincolo de confruntările dintre anarhişti şi poliţişti, la marşul organizat sub deviza ''Ziua Furiei'' au venit de zeci de mii de oameni. Toţi aveau un motiv sau mai multe să ceară demisia preşedintelui Francois Hollande.

Mulţi francezi au ajuns să creadă că preşedintele lor este mai preocupat de viaţa lui amoroasă decât de soarta ţării.

„Cred că mai bine s-ar ocupa de interesul naţional, al ţării, iar ceea ce mă deranjează este că toată povestea asta pune în umbră lucrurile importante”, a spus un participant la protest.

Între timp, au apărut şi ultimele imagini ale cuplului Hollande-Trierweiller înainte de despărţire. Ele sunt din 8 ianuarie, înainte de izbucnirea scandalului şi îi înfăţişează pe cei doi la Elysee. Împreună cu invitaţii, celebrează o sărbătoare catolică şi taie o prăjitură care se mănâncă în mod tradiţional.

Departe de nebunia de la Paris, fosta parteneră de viaţă a preşedintelui, a avut prima apariţie în public de la despărţire, tocmai în India. Valerie Trieweiler a vizitat un spital pentru copii născuţi prematur.

Uşor trasă la faţă şi încercănată, a zâmbit tot timpul. A spus că se simte bine, dar că nu este cazul ca ea sau jurnaliştii să facă bilanţul celor 19 luni petrecute la Elysee. Totuşi, spune fosta parteneră a preşedintelui, este un alt om decât cel dinainte de experienţa de Primă doamnă a Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri