UK: Putin i-a demis pe comandantul Flotei de la Marea Neagră și pe un general-locotenent. Nu e clară soarta lui Gherasimov

Data publicării:
Viceamiralul Igor Osipov,
Viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota Rusă din Marea Neagră, a fost probabil suspendat ca urmare a scufundării crucișătorului Moskva în luna aprilie.

Ministerul britanic al Apărării spune că Rusia ar fi demis comandanți de top ai forțelor armate din cauza eșecurilor suferite în războiul din Ucraina, potrivit BBC.

Kremlinul derulează o operațiune militară plină de „mușamalizări și țapi ispășitori”, mai spun oficialii britanici.

General-locotenentul Serghei Kisel, care a comandat Armata Întâi Gărzi de Tancuri de elită, a fost suspendat din cauza eșecului său de a captura Harkivul.

Viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota Rusă din Marea Neagră, a fost de asemenea probabil suspendat ca urmare a scufundării crucișătorului Moskva în luna aprilie.

Șeful Statului Major Rus, Valeri Gherasimov, a rămas probabil în funcție dar este neclar dacă președintele Vladimir Putin mai are încredere în el, se arată în actualizarea zilnică a situației din Ucraina, publicată de Ministerul britanic al Apărării.

O cultură a mușamalizărilor și găsirii de țapi ispășitori este probabil răspândită în forțele armate și sistemul de securitate. Numeroși oficiali implicați în invadarea Ucrainei vor fi probabil tot mai distrași de eforturile de a evita răspunderea personală pentru eșecurile operaționale ale Rusiei, potrivit oficialilor britanici.

Acest lucru va pune presiuni și mai mari pe modelul centralizat de comandă și control al Rusiei, pe măsură ce ofițerii încearcă să lase decizii cheie la latitudinea superiorilor lor. Va fi dificil pentru Rusia să recâștige inițiativa în aceste condiții, se mai arată în analiză.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri