Ultima filmare cu tigrul tasmanian, realizată înainte să dispară specia în 1935, a fost făcută publică VIDEO

Data publicării:
tigru

Imagini video cu ultimul Tigru tasmanian, filmate în 1935, au fost făcute publice de Arhiva națională de filme din Australia (NFSA), informează CNN.

În secvența de 21 de secunde, exemplarul denumit Benjamin se plimbă prin cușca sa de la grădina zoologică Beaumaris din Hobart, Tasmania. Filmarea a fost realizată în 1935 pentru un jurnal de călătorii denumit ""Tasmania The Wonderland", cu doar câteva luni înainte ca Bengamin să moară.

Lupul sau tigrul marsupial, cunoscut și ca Tigrul tasmanian, a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Vânau canguri și alte marsupiale, rozătoare și păsări. Cândva se regăseau pe întregul teritoriul Australiei, însă au dispărut de pe continent în urmă cu 2.000 de ani, posibil din cauza câinilor dingo și a oamenilor, potrivit Muzeului Australian.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Lupul marsupial a supraviețuit pe insula Tasmania, însă s-a populația s-a erodat treptat din cauza oamenilor, care îl considerau o specie dăunătoare.

Clipul video, adus la rezoluția 4k, prezintă ultimul exemplar de tigru tazmanian plimbându-se prin cușcă. Naratorul spune că lupul marsupial "a devenit foarte rar, fiind gonit din habitatul său natural de extinderea civilizației".

Benjamin a fost ultimul exemplar aflat în captivitate și acestea sunt ultimele imagini video realizate înainte ca specia să dispară. Benjamin a murit pe 7 septembrie 1936 și a marcat dispariția speciei sale, după ce un alt exemplar murise în 1931 într-o grădină zoologică din Londra.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri