Ultimele cuvinte ale lui Adolf Hitler. Ce a dezvăluit pilotul liderului nazist în jurnalul personal

Data publicării:
hitler unigo

Ultimele cuvinte ale lui Adolf Hitler, înainte să își ia viața, în Berlin, au fost descoperite se pare într-un jurnal pierdut până acum, care a aparținut pilotului liderului nazist, scrie presa britanică.

Adolf Hitler

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre cei mai de încredere oameni din staful lui Adolf Hitler, oferă imagini rare cu Fuhrer-ul și o rememorare a ultimelor momente din viața dictatorului - 30 aprilie 1945.

Jurnalul a fost publicat sub titlul „I was Hitler's Pilot” (n.r. „Am fost pilotul lui Hitler”) și menționează ultimele cuvinte pe care Fuhrer-ul i le-a spus: „Îmi pun capăt astăzi”. După câteva momente și-a luat viața împreună cu soția lui, Eva Braun.

„Hitler a venit la mine și mi-a luat ambele mâini. Bour, vreau să-mi iau la revedere de la tine. E timpul. Generalii mei m-au trădat, iar soldații nu mai vor să continue, așa că eu nu mai pot merge înainte. Am încercat să-l conving că încă mai sunt avioane disponibile și că l-aș putea trimite în Japonia sau Argentina”, își aduce aminte pilotul.

„Războiul se va sfârși odată cu căderea Berlinului. Iar eu stau alături sau cad odată cu Berlinul. Un bărbat trebuie să-și adune curajul pentru a suporta consecințele - așa că eu îmi pun capăt acum. Știu că mâine milioane de oameni mă vor înjura - așa e soarta. Rușii știu foarte clar că sunt aici, în acest buncăr, și mi-e teamă că vor folosi gaze lacrimogene. (...) Îmi pun capăt astăzi”, i-a spus Hilter lui Baur.

Apoi liderul nazist i-ar fi oferit o pictură foarte valoroasă, în schimbul celor 12 ani de serviciu și s-a sinucis.

Baur a încercat să scape după sinuciderea Fuhrer-ului, însă a fost împușcat și și-a pierdut unul dintre picioare. Și-a petrecut următorii zece ani într-o închisoare sovietică, unde a fost torturat pentru a oferi informații despre Hitler. Tot timpul a susținut că, deși foarte apropiat de dictator, nu era implicat în politică, fiind un simplu pilot.

Hans Baur a luptat în Primul Război Mondial, a fost printre primii piloți ai companiei germane Lufthansa și a transportat la bordul avioanelor peroane importante din anturajul lui Hitler și mai mulți șefi de stat, printre care și Mussolini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri