Ultimul Boeing 747 al companiei Quantas a fost restras din activitate după ce a desenat pe cer logo-ul companiei

Data publicării:
avion
Sursa foto: https://www.flightradar24.com/

Operatorul aerian Quantas a scos din activitate ultimul său avion Boeing 747 după un zbor de adio: desenarea logo-ului companiei, un cangur zburător, pe cerul australian, informează BBC.

În jur de 150 de oameni s-au adunat miercuri pe aeroportul din Sydney pentru a-și lua la revedere de la aeronava QF7474, iar unii dintre ei au scris mesaje pe fuselaj.

Din cauza reducerii activității, pe fondul pandemiei de coronavirus, compania australiană Quantas a decis să pensioneze aeronava 747, dar și alte avioane, cu șase luni mai devreme decât era prognozat.

"Este greu de exagerat impactul pe care avionul Boeing 747 l-a avut asupra industriei și asupra unei țări îndepărtate precum Australia", a spus Alan Joyce, CEO Quantas. "Acest avion a fost înaintea erei lui și extrem de capabil".

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Luna trecută, Quantas a anunțat că va concedia 6.000 de oameni pentru a supraviețui pandemiei de coroanvirus. Compania a decis să mențină la sol majoritatea curselor internaționale cel puțin până în iulie 2021 din cauza lipsei cererii.

În jur de 150 de oameni s-au adunat pentru retragerea avionului din uz, iar aeronava a primit și un salut cu tunurile de apă. Mii de oameni erau așteptați la festivitatea de retragere programată la finalul anului.

Flota Quantas de avioane 747 a transportat peste 250 de milioane de oameni în cei aproape 50 de ani de activitate.

Săptămâna trecută, British Airlines, operatorul aerian cu cea mai mare flotă de avioane Boeing 747 din lume, a anunțat retragerea acestora din activitate. Avioanele vor fi depozitate în SUA, în deșertul Mojave, alături de alte sute de aeronave. Climatul din acest loc - căldură uscată, umiditate scăzută și ploi slabe - asigură o perioadă mai mare de timp până la degradare.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri