Un adolescent din Australia a fost muşcat de un crocodil ajuns în apa care i-a inundat comunitatea

Data publicării:
Un crocodil ieşit pe jumătate din apă în râul Adelaide din Australia în anul 2000.
Adolescentul a fost muşcat de crocodil de talpă, însă rana nu a fost gravă. Foto: Profimedia Images

Un adolescent de 17 ani din Australia a fost muşcat de picior de un crocodil ajuns în comunitatea sa odată cu viiturile care au afectat nordul continentului, un incident în urma căruia autorităţile atrag atenţia că crocodilii au folosit probabil inundaţiile pentru a migra şi în locuri în care nu trăiau până acum, scrie The Guardian.

Atacul a avut loc miercuri în timp ce 700 de persoane care locuiesc în regiunea Victoria Daly erau evacuate din cauza inundaţiilor.

Adolescentul a fost muşcat de talpă şi a fost dus imediat la spital.

"A avut noroc că nu era un crocodil foarte mare, era unul mai mic. Acum este tratat la o clinică", a povestit Rob Roy, un localnic care a fost martor la atac. 

Rana tânărului nu este foarte gravă. Însă autorităţile au atras atenţia că din cauza viiturilor crocodilii au avut posibilitatea de a migra din apele în care trăiesc de obicei şi ar putea acum să se stabilească şi în lacuri în care nu erau întâlniţi până acum.

"Sunt multe ape în care se înoată în aceste comunităţi. Însă acum nu ştim unde au ajuns aceşti crocodili mari. Oamenii ar trebui să fie atenţi la ape şi la crocodili în lunile care urmează", a declarat parlamentarul Chansey Paech, care reprezintă această comunitate.

Nordul Australiei a fost afectat de inundaţii de proporţii pe cursul râului Victoria la începutul acestei săptămâni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri