Un avion s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Kârgâzstan: 37 de morți

Data actualizării: Data publicării:
avion turkish prabusit

Cel puţin 37 oameni au murit după ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbuşit, luni, într-o zonă rezidenţială din apropiere de aeroportul Manas, din Kârgâzstan, relatează Reuters.

avion turkish prabusit

ACTUALIZARE: „Potrivit primelor concluzii ale specialiştilor, a fost o eroare de pilotaj”, a declarat prim vicepremierul kirghiz Muhametkali Abulgaziev, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE: Bilanţul accidentului de avion produs luni dimineaţă în Kîrgîzstan a crescut la 37 de morţi, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Bişkek.

ACTUALIZARE: Bilanţul accidentului de avion din Kîrgîzstan a crescut la cel puţin 36 de morţi, dintre care şase copii, au anunţat autorităţile citate de la Repubblica. Aeronava a distrus 35 de case.

ACTUALIZARE. Bilanţul accidentului aviatic din Kârgâzstan a crescut la cel puţin 30 de morţi, majoritatea localnici, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Bişkek, citat de Sputnik News. Printre victime se numără cel puţin şase copii.

Un bilanț anterior indica 16 morți.

Unul dintre cei patru membri ai echipajului aflaţi la bord a supravieţuit.

Avionul s-a prăbuşit când a încercat să aterizeze în condiţii de ceaţă densă, la ora locală 7.31 (3.31 ora României).

Aeronava a avariat 15 clădiri din localitate.

avion turkish prabusit

 


Echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă au recuperat cadavrele pilotului şi ale cel puţin 15 localnici ale căror case se aflau în zona unde s-a prăbuşit Boeing-ul 747, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Printre victime se află şi copii, scrie BBC News.

Avionul se îndrepta spre Manas, aeroport aflat la 25 de kilometri nord de Bişkek, venind de la Hong Kong. De la Manas, aeronava urma să plece către Istanbul.

Condiţiile meteo erau dificile pentru zbor în momentul accidentului, dar cauza exactă a tragediei nu este cunoscută deocamdată.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri