Cel puțin 49 de morți în accidentul aviatic de azi. Avionul s-a prăbușit la a doua încercare de aterizare

Data actualizării: Data publicării:
avion
Foto: Twitter/MaheshJoshi_MJ

Un avion s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional Tribhuvan, din Kathmandu, capitala Nepalului, au confirmat mai mulți oficiali pentru BBC News.

avion prabusit
Foto: BISHNUSAPKOTA/Twitter

UPDATE 15:00 Cel puțin 49 de persoane au murit, iar alte 22 sunt rănite, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit pe aeroport. Este cel mai grav incident aviatic din Nepal, din ultimii ani.

Oficialii au declarat că la bord se aflau 67 de persoane. Echipajele de salvare au stins flăcările care au cuprins avionul la impact și au tăiat epava pentru a scoate oamenii afară. „40 de oameni morți la fața locului și alți nouă au murit la spital, în Kathmandu”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Cauza prăbușirii aeronavei nu este cunoscută încă, însă autoritățile aeroportului au declarat că avionul pierduse controlul la aterizare. Martorii oculari spun că aparatul de zbor s-a prăbușit la a doua încercare de aterizare.

Un pasager care a reușit să spargă o fereastră și să iasă din avion povestește că aeronava a început să se „comporte ciudat”, la apropiere de aeroportul din Kathmandu.

„Dintr-o dată, avionul a început să vibreze violent și s-a auzit un zgomot puternic apoi. Stăteam lângă o fereastră și am reușit să o sparg și să ies pe acolo. Nu mai îmi amintesc nimic după ce am ieșit din avion. Cineva m-a dus la spital. Am răni la cap și la picioare, dar am avut noroc că am supraviețuit”, a povestit un pasager pentru BBC News.


Avionul aparținea companiei din Banghladesh US-Bangla și a ieșit de pe pistă la aterizarea pe aeroport, apoi a izbucnit în flăcări. Mai mulți pompieri au fost detașați la fața locului, pentru a stinge incendiul și a salva cei aproximativ 71 de pasageri aflați la bord.

Nu se știe deocamdată dacă există victime printre pasagerii sau membrii echipajului aflați la bordul avionului, dar echipajele de intervenție au reușit să salveze până acum 18 persoane.

avion
Foto: Twitter/MaheshJoshi_MJ

Din primele imagini, avionul pare a fi un Bombardier Dash-8 Q400, însă această informație nu a fost confirmată încă de autoritățile nepaleze. Presa locală scrie că avionul a ieșit de pe pista cu numărul 2, în timp ce un pasager salvat din aeronavă ar fi povestit că avionul a dat semne de instabilitate în zbor, la coborârea spre aeroport.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri