Un avion privat cu petrecăreți a fost oprit de poliția de frontieră franceză să ajungă pe Coasta de Azur

Data publicării:
Falcon Business Jet Ready to Go
Foto: Getty Images

Un grup de turiști care au încercat să meargă de la Londra pe Coasta de Azur, în Franța, la bordul unui avion privat, au fost întorși de poliție, relatează The Guardian. Printre ei s-ar fi aflat și un cetățean român.

Șapte bărbați și trei femei au ajuns pe aeroportul Marseille-Porvence, acolo unde mai multe elicoptere îi așteptau pentru a îi duce la Cannes, acolo unde închiriaseră o vilă de lux. Bărbații, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani și femeile cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani, au fost respinși la intrarea pe teritoriu francez și le-a fost solicitat să se întoarcă înapoi în Regatul Unit.

„Veneau pentru o vacanță la Cannes, iar trei elicoptere îi așteptau pentru a îi duce la vila de lux pe care o închiriaseră”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră franceze. „I-am notificat că nu au voie să intre pe teritoriul Franței. Au plecat patru ore mai târziu”, a completat el.

Când avionul a aterizat la Marseille-Provence, grupul format din oameni de diferite naționalități, inclusiv din Croația, Germania, Franța, Ucraina sau România, a încercat să solicite ajutor de la persoane care să îi ajute să își continue călătoria.

Piloții elicopterelor au fost amendați pentru încălcarea restricțiilor de circulație emise.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri