Un băiat de 9 ani este blocat de două zile într-un puţ secat, în Afganistan. Operațiune uriașă pentru salvarea lui

Data publicării:
copil cazut in put in afganistan
Un băiat este blocat de două zile într-un puţ secat, în Afganistan. FOTO: Captură Twitter

Un băiat de 9 ani este blocat de două zile într-un puţ secat de 25 de metri adâncime într-un sat din provincia Zabul, în sud-estul Afganistanului. O amplă operaţiune de salvare a copilului este în curs de desfăşurare.

"O echipă se află acolo cu o ambulanţă, oxigen şi alte lucruri necesare" pentru a salva copilul, a afirmat într-un mesaj pe Twitter Abdullah Azzam, secretarul vicepremierului Abdul Ghani Baradar. El a spus că starea copilului este bună şi că el cere uneori mâncare şi apă.

Nu se cunosc circumstanţele exacte în care copilul a căzut în puţ.

Copilul ar fi blocat la circa zece metri adâncime.

Înregistrările video postate joi pe reţelele sociale îl arată pe băieţelul afgan, pe nume Haidar, îmbrăcat într-un pulover albastru, blocat în fântână, cu umerii lipiţi de perete, şi care îşi poate mişca vizibil braţele şi partea superioară a corpului.

Se poate vedea, de asemenea, o lampă suspendată în faţa copilului şi care luminează fundul puţului, aflat în satul Shokhak. Imaginile au fost obţinute cu o cameră video coborâtă cu ajutorul unui cablu în puţ. În una dintre imaginile video, copilul poate fi auzit plângând şi gemând, iar în alta se aude vorbind cu tatăl său.

"Haidar, vorbeşte cu mine, încercăm să te scoatem. Eşti bine, fiul meu? Vorbeşte cu mine şi nu plânge, încercăm să te aducem la suprafaţă", îi spune tatăl său.

"Bine, voi continua să vorbesc", îi răspunde băiatul.

Excavatoare au săpat şanţuri mari în pământ pentru a încerca să ajungă la puţ. Salvatorii "lucrează pentru a se asigura că băiatul nu este rănit de prăbuşirea puţului", a declarat Ahmadullah Wasiq, unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor la putere.

"Ministerul Apărării este pregătit să trimită echipamente cu elicopterul dacă este necesar", a adăugat el.

Accidentul aminteşte de cel de la începutul lunii februarie din Maroc când micuţul Rayan, în vârstă de 5 ani, a căzut pe fundul unui puţ secat şi a fost găsit fără viaţă după cinci zile de eforturi continue ale echipelor de salvare. Drama a provocat o vie emoţie, amplificată de reţelele sociale, în Maroc şi în întreaga lume.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri