Un băieţel prea bolnav pentru a putea merge la şcoală a trimis un roboţel în locul lui

Data actualizării: Data publicării:
Robot avarat.
Robot avarat. Foto: Profimedia Images

Un băiețel de 7 ani din Germania care nu poate merge la școală din cauza stării sale de sănătate poate interacționa cu profesorii și colegii prin intermediul unui robot, relatează Reuters.

Dispozitivul stă în bancă şi clipeşte din ochi atunci când copilul are ceva de spus clasei.

„Elevii vorbesc cu roboţelul, râd cu el în timpul lecţiilor. Şi Joshua face asta”, spune Ute Winterberg, profesoara celui mic.

Joshua Martinangeli nu poate merge la şcoală pentru că are o afecțiune gravă la plămâni, iar medicii i-au montat un tub, spune mama sa, Simone Martinangeli.

Roboţelul copilului este plătit de către consiliul local din Marzahn-Hellersdorf, Berlin.

Este o şansă la educaţie, spune Torsten Kuehne, consilier local pe probleme de educaţie, care spune că deja a propus ca iniţiativa să fie extinsă la nivel naţional.

„Suntem singurul district din Berlin care a cumpărat patru astfel de avatare pentru școli. Impulsul a fost COVID-19, dar cred că acesta va fi viitorul, dincolo de pandemie”, a declarat consilierul pentru Reuters, citat de Agerpres.

"Se întâmplă din când în când, din diverse motive, ca un copil să nu poată merge personal la școală. Robotul îi poate oferi elevului șansa de a rămâne parte a comunității școlare", a mai spus Kuehne.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri