Un bărbat a ajuns la spital după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume

Data publicării:
ardei iute Carolina Reaper
Foto: Shutterstock

Un bărbat din statul New York a ajuns la spital, după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume și a început să aibă dureri fulgerătoare de cap. Bărbatul în vârstă de 34 de ani participa la un concurs și a mâncat un singur ardei Carolina Reaper, scrie BBC News.

ardei iute Carolina Reaper
Foto: Shutterstock

Durerile îngrozitoare de cap au apărut în următoarele zile, așa că bărbatul a mers de urgență la spital. Cazul său este primul în care astfel de dureri de cap sunt asociate consumului de ardei iuți.

Medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția imedită a vaselor care condusc sângele la creier.

Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane, iar în următoarele zile au apărut dureri severe de gât, precum și dureri îngrozitoare de cap, care durau doar câteva secunde.

Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită „Răsuflarea Dragonului”. Acesta „pișcă” mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului.

Pe această scară, Răsuflarea dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când „Răsuflarea Dragonului” va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri