Un bărbat a murit după ce a mâncat prea mult lemn-dulce

Data actualizării: Data publicării:
Bețe de lemn dulce
Sursa foto: Getty Images

Un bărbat din statul american Massachusetts a fost ucis de obiceiul său de a mânca lemn-dulce, susțin doctorii.

Bărbatul lucra ca muncitor în construcții și avea 54 de ani, iar în ultimele săptămâni își făcuse un obicei din a mânca zilnic în jur de o pungă și jumătate de lemn-dulce, informează BBC.

"Chiar și o cantitate mică de lemn-dulce îți poate crește puțin tensiunea", a declarat doctorul Neel Butala, cardiolog la Massachusetts General Hospital, unul dintre doctorii care a descris cazul în revista New England Journal of Medicine.

Victima nu avusese niciun simptom în trecut, dar cu toate acestea a intrat în stop cardio-respirator în timp ce se afla într-un restaurant fast-food.

Cazul său a fost prezentant în revista New England Journal of Medicine, iar doctorii care l-au tratat spun că de vină a fost acidului glicirizic din lemnul dulce.

"Ni s-a spus că pacientul are o dietă precară și mănâncă multe dulciuri. Ar putea boala lui să fie provocată de consumul de dulciuri?", a declarat doctorul Elazer R. Edelman. Acesta a explică că studiile au dovedit cum acidul glicirizic - ingredientul activ din lemnul-dulce - poate provoca "hipertensiune, hipopotasemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale și insuficiență renală" - iar toate aceste probleme s-au regăsit în cazul aceastui pacient.

Un alt medic, Andrew L. Lundquist, a confirmat în raport că lemnul dulce mâncat de pacient a fost vinovat de moartea sa.

Consumul a 50 de grame de lemn dulce pe zi timp de două săptămâni poate provoca probleme cardiace, în special persoanelor peste 40 de ani, avertizează autoritățile americane prin FDA (Food and Drug Administration), potrivit Associated Press.

"Nu e vorba doar de bețele gumate de lemn dulce. Pot fi jeleuri, ceaiuri de lemn-dulce, mai multe lucruri. Chiar și anumite beri belgiene au acest compus, la fel și tutunul de mestecat", a spus doctorul Robert Eckel, cardiolog și fost președinte al Asociației Americane a Inimii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri