Un bărbat care a aruncat o grenadă anti-tanc într-o piață din Siria unde civilii așteptau ajutoare a fost arestat în Germania

Data publicării:
explozie siria
Explozie în orașul Homs din Siria. Sursa foto: Profimedia Images

Procuratura federală germană a ordonat arestarea unui bărbat acuzat de crime de război în Siria, informează miercuri dpa.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani este acuzat că a aruncat o grenadă antitanc într-o piaţă aglomerată din Damasc, în 2014, provocând moartea a cel puţin şapte oameni şi rănirea gravă a altor trei, între care un copil de şase ani.

Victimele erau civili care aşteptau ajutoare alimentare distribuite refugiaţilor palestinieni de Organizaţia Naţiunilor Unite, scrie Agerpres.

Acuzatul era în momentul respectiv membru al Mişcării pentru eliberarea Palestinei, au precizat procurorii din Karlsruhe. În trecut, el fusese membru al Frontului popular pentru eliberarea Palestinei - Comandamentul general, miliţie însărcinată de guvernul sirian cu controlul zonei respective din Damasc, care găzduia o tabără de refugiaţi palestinieni.

Arestarea a avut loc la primele ore ale zile de miercuri în cartierul Treptow din Berlin, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei germane.

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri