Un bărbat care a pierdut bani din Dogecoin îl dă în judecată pe Elon Musk și îi cere despăgubiri mai mari decât toată averea lui

Data publicării:
elon musk portret pe fond negru cu mimica dezamagita
Elon Musk. Foto: Win McNamee/ Getty Images

Elon Musk a fost dat în judecată de un investitor în moneda virtuală Dogecoin, care l-a acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda, relatează Reuters. Reclamantul cere despăgubiri de 258 de miliarde de dolari.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, Keith Johnson l-a acuzat pe Musk, dar și companiile fondate de acesta, Tesla și SpaceX, de fraudă pentru că au promovat Dogecoin și au crescut prețul criptomonedei, pentru ca apoi să o lase să se prăbușească.

„În 2019, reclamanții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se arată în plângere.

„Musk și-a folosit poziția de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula o schemă piramidală cu Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament”, a mai spus Johnson în plângerea sa.

Plângerea conține, de asemenea, declarații ale unor magnați ca Warren Buffett și Bill Gates, care au pus la îndoială valoarea criptomonedei.

Contactați de Reuters, Tesla, SpaceX și un avocat al lui Musk nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii. Nici avocatul lui Johnson nu a răspuns imediat solicitării pentru precizări cu privire la dovezile specifice pe care clientul său are sau pe care se așteaptă să le obțină și care să demonstreze că Dogecoin nu are valoare, iar inculpații au condus o schemă piramidală.

Johnson solicită despăgubiri de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai 2021, și vrea ca suma să fie triplată.

De asemenea, Johnson vrea să blocheze orice posibilitare ca Musk și companiile sale să promoveze Dogecoin. De asemenea, cere instanței să declare că tranzacționarea Dogecoin este .echivalentă jocurilor de noroc.

Dogecoin s-a tranzacționat joi la aproximativ 5,8 cenți, în scădere față de vârful din mai 2021, de aproximativ 74 de cenți.

Averea lui Elon Musk este estimată la peste 206 miliarde de dolari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri