Un bărbat care a vrut să urce cu o bombă improvizată într-un avion Ryanair a fost lăsat să ia alt zbor, câteva zile mai târziu

Data actualizării: Data publicării:
Un avion Ryanair decolează de pe aeroport
Compania Ryanair a anunțat că își schimbă din nou, d ela 1 noimebrie 2018, politica bagajelor de mână

Un bărbat care a încercat să urce cu o bombă la bordul unui avion Ryanair, care zbura din Manchester spre Italia, a fost lăsat să se urce într-o altă aeronavă, câteva zile mai târziu, relatează The Guardian.

Nadeem Muhammad, în vârstă de 43 de ani, a fost supus unor percheziții pe 30 ianuarie, când a încercat să ducă o bombă la bordul unui avion al companiei Ryanair, care urma să aterizeze pe aeroportul Bergamo din Italia. Ofițerii de securitate ai aeroportului din Manchester au descoperit dispozitivul explozibil, fabricat din baterii, bandă adezivă, un marker și ace, pe care bărbatul a încercat să îl ascundă în rucsacul cu care urca în avion.

Judecătorii au ascultat ieri pledoaria procurorilor, care au dezvăluit că Muhammad, născut în Pakistan, dar cu pașaport italian, intenționa să detoneze bomba la bordul avionului, în timpul zborului. Ofițerii de securitate din aeroport au confiscat dispozitivul, dar cum nu au descoperit urme de substanțe explozibile, au tras concluzia că acesta nu avea cum să fie periculos. Bărbatul a fost supus unui interogatoriu și a susținut în fața polițiștilor că soția lui i-ar fi pus dispozitivul în rucsac, pentru a se răzbuna pe el.

Muhammad nu a fost însă arestat și i s-a permis să se urce la bordul unui alt avion, pe 5 februarie. „În acel moment, nimeni nu avea idee că acela era un dispozitiv explozibil real, iar acuzatului i s-a permis accesul într-un alt avion”, au arătat procurorii.

Bărbatul a fost arestat abia pe 8 februarie, după ce o echipă de geniști au examinat dispozitivul și au concluzionat că acesta era, într-adevăr, o bombă improvizată, care ar fi putut prăbuși avionul.

Procurorii nu știu deocamdată care au fost motivele pentru care bărbatul voia să prăbușească avionul: „Cel mai probabil, este vorba despre un act de terorism, însă la fel de posibil este să fi vrut să se sinucidă”, a declarat procurorul care se ocupă de caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri