Un bărbat care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept încearcă să depășească un record la înot

Data publicării:
Un bărbat care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept încearcă să depășească un record la înot
Un bărbat care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept încearcă să depășească un record la înot. Sursa: captură BBC

Un fost militar din Marea Britanie, care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept în explozia unei bombe în Afganistan, a reușit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil, relatează BBC.

Fostul pușcaș marin Mark Ormrod, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în 2007.

Ormrod speră depășească recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat și așteaptă confirmarea performanței sale.

Bărbatul a spus că nu i-a fost prea frig și că i-a făcut plăcere” să înoate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Banii strânși vor merge către Reorg, o organizație caritabilă care ajută persoanele din forțele armate și serviciile de urgență care suferă de traume fizice și psihologice.

Am fost foarte încântat: Ajutăm să schimbăm și să salvăm viețile oamenilor, să le dăm un nou scop și o nouă orientare”, a spus el.

A fost incredibil. Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită lui Mark și a eforturilor sale”, a spus și Sam Sheriff, fondator al Reorg.

În luna martie, Ormrod a strâns peste 150.000 de lire sterline într-o cursă de 5 kilometri, cu ajutorul unor proteze.

În luna mai a mai înotat o dată, iar în octombrie a făcut ocursă nocturnă de 160 de kilometri cu bicicleta.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri