Un bărbat condamnat la moarte dă statul Alabama în judecată pentru că a supravieţuit execuţiei

Data publicării:
KEJQA6J73ZHPHLSGVAK6CJH5V4
Alan Eugene Miller

Un bărbat condamnat la moarte dă statul Alabama în judecată pentru că a supraviețuit execuției. Alan Eugene Miller trebuia să fie ucis prin injecție letală, joi, însă execuția a fost oprită pentru că nu i s-au găsit venele prin care să-i fie administrat serul.

Alan Eugene Miller trebuia să fie executat prin injecție letală, joi, 22 septembrie, la ora 23.30, după ce, pe data de 5 august 1999, a împușcat mortal trei bărbați, foști colegi de serviciu.

După o controversă în privința metodei de execuție, Curtea Supremă a decis ca lui Miller să-i fie administrată injecție letală, însă cei care ar fi trebuit să pună în aplicare pedeapsa nu au putut să-i găsească venele, potrivit CNN.

Acum, bărbatul dă în judecată statul pentru că a fost chinuit și supus la o durere inutilă.

Cu toate acestea, execuția nu a fost anulată, ci doar amânată. 

Guvernatorul Kay Ivey „apreciază că execuția va fi reprogramată cât mai curând posibil”, a precizat un purtător de cuvânt.

„În ciuda împrejurărilor care au dus la oprirea acestei execuții, nimic nu va schimba faptul că un juriu a studiat probele acestui caz și a luat o decizie. Nu schimbă faptul că Miller nu și-a negat niciodată crimele. Și nu schimbă faptul că trei familii încă plâng”, a spus Kay Ivey.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri