Un bărbat din Vietnam, condamnat la 18 luni de închisoare pentru că a răspândit Covid

Data publicării:
vietnam
Încălcările lui Tung au provocat statului daune financiare de peste 130.372 de dolari. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat din Vietnam a fost condamnat, vineri, la 18 luni de închisoare, acuzat că a încălcat regulile stricte de carantină anti-COVID-19 impuse de autorități, că a răspândit virusul și că a provocat statului pagube financiare de peste 130.000 de dolari, a anunţat presa oficială vietnameză, relatează Reuters.

Dao Duy Tung, în vârstă de 30 de ani, a fost judecat timp de o zi la un tribunal din provincia Hai Duong (nord), iar instanța a decis să-l condamne pentru „răspândire periculoasă de boli infecţioase”.

„Tung a intrat ilegal în Vietnam din Laos pe 22 aprilie şi a încălcat regula de carantină de 14 zile”, a relatat agenţia de presă vietnameză VNA.

„După ce a fost anunţat că contactele sale din Laos au fost testate pozitiv pentru coronavirus, Tung nu s-a prezentat la o unitate medicală pentru a fi testat. În schimb, el a călătorit în alte oraşe, a intrat în contact cu mulţi oameni şi a vizitat câteva locuri”, a mai spus agenţia, citată de Agerpres.

Încălcările lui Tung au provocat statului daune financiare de peste 130.372 de dolari. Nu se știe câte persoane a infectat bărbatul.

Vietnamul a înregistrat un număr record de infectări zilnice de la sfârşitul lunii aprilie. În total, în ţară au fost raportate 42.288 de cazuri de COVID-19 şi 207 decese.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri