Un bărbat s-a luptat timp de o săptămână cu un urs grizzly într-o cabană izolată în sălbăticie. A fost salvat din întâmplare

Data actualizării: Data publicării:
urs grizzly care merge prin zăpadă
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un bărbat din Alaska a fost salvat după ce a supraviețuit atacurilor repetate ale unui urs grizzly. Bărbatul stătea într-o cabană izolată în sălbăticie lipsită de modalități de contact cu restul lumii și era „vizitat” constant de animalul sălbatic, relatează The Guardian.

Povestea ca de film a bărbatului a fost relatată prima oară în The New York Times și s-a terminat doar după ce un elicopter al pazei de coastă care survola de rutină zona l-a observat cerând cu disperare ajutorul. El scrisese mesajul „Ajutați-mă!” pe acoperișul cabanei.

Bărbatul se afla de unul singur într-o zonă minieră la 64 de kilometri de orașul izolat Nome, atunci când a întâlnit ursul. Animalul l-a atacat și l-a târât până în zona unui râu. Bărbatul, înarmat cu un pistol a reușit să scape dar a fost atacat în mod repetat de urs pe o perioadă de o săptămână. Animalul l-a urmărit până în zona unde stătea într-o cabană improvizată.

El spune că ursul se întoarcea în fiecare noapte și că a îndurat atacuri repetate pe parcursul unei săptămâni. Personalul din elicopter l-a observat doar după ce pilotul a schimbat traiectoria pentru a evita norii.

Când au ajuns la sol, salvatorii l-au descoperit pe bărbat ținând un steag alb. Avea un picior bandajat iar ușa cabanei fusese distrusă. Rămăsese fără muniție la pistol în încercarea de a alunga atacatorul și era încă în stare de șoc. 

Urșii grizzly sunt o specie mult mai agresivă și au intrat constant în conflicte cu oameni în zona vestului american. Un ciclist a fost ucis de un grizzly în statul american Montana, în luna iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri