Un bătrân a fost ucis în bătaie de un grup de copii care se aflau la „vânătoare de pedofili”, în Olanda. Alte 250 de persoane, atacate

Data publicării:
Polițist din Olanda arestează un minor, ilustrație
Foto: Getty Images

Un șef al poliției olandeze a cerut public ca „vânătoarea de pedofili” să se oprească după ce un profesor ieșit la pensie, în vârstă de 73 de ani, a fost ucis în bătaie de adolescenți, relatează BBC.

Oscar Dros, unul dintre șefii poliției olandeze, spune că există riscul ca și alți oameni să moară, făcând apel la populație să lase justiția în mâna autorităților.

Bărbatul de 73 de ani, din orașul Arnhem, a fost ademenit pentru relații sexuale pe un chatroom dedicat persoanelor gay. Autoritățile spun că acesta știa faptul că persoana cu care urma să se întâlnească era minoră, însă nu există indicii că fapta în sine ar fi avut loc.

Atacul din Arnhem este al 250-lea într-o serie lungă de astfel de incidente produse de așa-zișii „vânători de pedofili” în Olanda, conform autorităților.

Cum a avut loc crima

Un grup de adolescenți din Arnhem au avut ideea de a începe o „vânătoare de pedofili” după ce au citit despre astfel de întâmplări în alte părți ale Olandei.

Fostul profesor a ajuns la punctul de întâlnire stabilit în data de 28 octombrie, iar de acolo a fost urmărit în drum spre casă. La un moment dat, adolescenții l-au atacat și l-au bătut cu sălbăticie. Bărbatul a murit, ulterior, la spital.

Primarul orașului Arnhem, Ahmed Marcouch a calificat fapta drept o „crimă oribilă” care a avut un impact negative asupra comunității. Zeci de persoane, vecini, prieteni și foști elevi ai victimei au luat parte la ceremonia de comemorare a morții victimei, săptămâna trecută.

Avocatul băiatului de 15 ani care a inițiat „vânătoarea de pedofili” spune că acestuia i-a venit ideea pentru că „se plictisea din cauza carantinei”. El spune că clientul său a fost „luat de val” însă nu a participat personal la atacul împotriva persoanei ucise.

Jamil Roethof spune că adolescenții au vrut doar să îl înfrunte pe bărbat și nu premeditaseră un atac împotriva lui. El a sugerat că el a murit din cauza căzăturii.

Șapte adolescenți au fost arestați, șase dintre ei fiind minori.

Polițiștii fac apel la cetățeni să lase justiția în mâna autorităților

Oscar Dros a făcut un apel la cetățenii olandezi să oprească astfel de acțiuni împotriva unor persoane suspectate de pedofilie și să lase autoritățile să își facă treaba. El spune că în jur de 250 de astfel de incidente au fost raportate, dar că numărul real este posibil să fie chiar mai ridicat – persoanele suspectate de „justițiari” sunt atacate, amenințate și hărțuite pe internet.

Mai multe grupuri de Facebook au fost create pentru organizarea „vânătorilor de pedofili”, iar aceste grupuri atrag mii de persoane care spun că fac aceste lucruri pentru „a îi proteja pe copii”.

Dros mai spune că astfel de acțiuni rareori au efectul scontat pentru că dovezile pe care acești oameni le obțin nu sunt suficiente pentru ca persoanele suspectate de pedofilie să ajungă la închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri