Un bebeluș a murit și 23 de persoane sunt date dispărute după ce ambarcațiunea în care se aflau a lovit un hipopotam

Data publicării:
Un hipopotam cască gura într-un lac din parcul tematic Hacienda Napoles din Columbia pe 20 aprilie 2023.
Un bebeluș a murit și 23 de persoane sunt date dispărute după ce ambarcațiunea în care se aflau a lovit un hipopotam. Foto: Profimedia Images

Un bebeluş a murit şi 23 de persoane sunt date dispărute după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat când a lovit un hipopotam pe un râu din sudul statului Malawi, a anunţat marţi poliţia locală, potrivit Agerpres.

Ambarcațiunea, descrisă drept o canoe lungă, transporta 37 de persoane pe râul Shire când s-a răsturnat luni dimineaţa, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei districtului Nsanje, Agnes Zalakoma.

Treisprezece persoane au fost salvate din apă de locuitori, iar 23 erau încă date dispărute marţi, a adăugat ea.

Salvatorii au găsit şi trupul unui copil de un an care s-a înecat în urma răsturnării ambarcațiunii, a spus ea, adăugând că se continuă căutarea persoanelor dispărute.

Shire este cel mai mare râu din Malawi.

Accidentele în care sunt implicate ambarcaţiuni sunt frecvente în această ţară în care lipsa transportului fluvial regulat determină numeroase persoane să traverseze lacuri şi râuri pe ambarcaţiuni care sunt uneori în stare precară, din cauza lipsei reglementărilor în acest sector.

Luna trecută, cel puţin cinci persoane au murit după ce o barcă supraaglomerată s-a scufundat în districtul central Mchinji.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri