Un cameraman de la Fox News a fost ucis în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
pierre zakrzewski
Fox News a confirmat faptul că Pierre Zakrzewski a fost omorât luni. Foto: Fox News

Un cameraman de la Fox News a fost ucis în Ucraina. Fox News a confirmat faptul că Pierre Zakrzewski a fost omorât luni, în timp ce se afla într-un vehicul și a fost lovit de gloanțe, anunță Sky News.

Cameramanul Pierre Zakrzewski îl însoţea pe jurnalistul Benjamin Hall, rănit atunci când vehiculul în care se aflau a fost ţinta unor tiruri luni la Horenka, în apropiere de Kiev, a indicat Suzanne Scott, CEO al Fox News Media, într-un comunicat. Zakrzewski avea baza la Londra şi se afla în Ucraina din februarie, a adăugat ea.

„Pierre era un fotograf de război care a acoperit practic toate evenimentele internaţionale pentru Fox News, de la Irak la Afganistan, trecând prin Siria”, a explicat Suzanne Scott.

El primise în decembrie premiul Fox News „Eroul discret”, în special pentru „rolul cheie jucat în evacuarea freelancerilor noştri afgani şi a familiilor lor după retragerea americană din Afganistan”, a subliniat Suzanne Scott, citată de Agerpres.

Benjamin Hall, de naţionalitate britanică şi corespondent al Fox News la Departamentul de Stat, rămâne spitalizat în Ucraina, a mai precizat ea. Hall a fost rănit la picioare de schije de obuz şi plasat la terapie intensivă, a transmis luni procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Pierre Zakrzewski este al patrulea jurnalist ucis de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie. Americanul Brent Renaud a fost omorât de gloanţe duminică la periferia nord-vestică a Kievului, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a murit în bombardamentul turnului de televiziune de la Kiev, iar ucraineanul Viktor Dudar şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor de lângă Nikolaiev (sud), potrivit autorităţilor ucrainene, care au numărat şi peste 30 de răniţi în rândul reprezentanţilor presei care acoperă conflictul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri