Un container cu „material nociv” a dus la închiderea unui terminal al aeroportului din Budapesta

Data publicării:
terminal

Un terminal al aeroportului din Budapesta a fost închis miercuri seară pentru o scurtă perioadă de timp din cauza unui container supraîncălzit în care se afla un izotop, a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii ungare de management al dezastrelor, citat de Reuters, transmite Agerpres.



„Material nociv pentru sănătate nu a ajuns în mediu", a declarat Marton Hajdu pentru Reuters, adăugând că terminalul 2B a fost închis pentru a facilita o investigaţie rapidă.

„Pasagerii sunt în siguranţă perfectă", a precizat el.

Terminalul a fost închis între 19.30 ora locală (17.30 GMT) şi circa 22.30, fiind afectate opt zboruri care urmau să plece şi opt care urmau să sosească, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului din Budapesta, Laszlo Kurucz.

Pasagerii şi echipajul zborului care a transportat containerul şi pasagerii de pe aeroport nu au fost în pericol, potrivit informaţiilor furnizate de Autoritatea de management al dezastrelor, a precizat Hajdu.

Oficialii nu au precizat ce zbor a fost afectat sau despre ce izotop era vorba.

Agenţia naţională de ştiri MTI a relatat că materialul din container era iridiu, comandat de o companie ungară din oraşul rus Dimitrovgrad. Potrivit sursei citate, containerul a ajuns la Budapesta cu un zbor venit în cursul serii de la Istanbul.

Gabor Kaszas, un oficial al companiei, Izotop Intezet Kft, a fost citat de MTI cu afirmaţia că o creştere a temperaturii este normală când astfel de materiale sunt transportate.

Izotop Intezet este o companie axată pe cercetare, dezvoltare şi producţia de radioizotopi utilizaţi în sănătate, cercetare şi industrie.

Un fotoreporter al Reuters aflat pe aeroport a văzut pompieri intrând într-un avion al Turkish Airlines parcat pe pistă.

Nici aeroportul, nici autoritatea de management nu au confirmat că zborul afectat a fost operat de Turkish Airlines, menţionează Reuters, adăugând că nu a putut obţine până acum o reacţie oficială din partea companiei.

Datele de pe site-ul aeroportului arată că zborul TK1037 de la Istanbul a aterizat la Budapesta la ora locală 19.07, cu puţin timp înainte ca terminalul să fie închis.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri