Un convoi al UE, ținta unui atac sinucigaș

Data actualizării: Data publicării:
hqdefault

Un convoi blindat al forţelor Uniunii Europene a fost ţinta unui atentat sinucigaş cu bombă comis luni în capitala somaleză Mogadiscio de gruparea islamistă Al Shabaab, care a avariat un vehicul, dar nu a produs victime, transmite Reuters, citând poliţia locală şi surse islamiste, potrivit Agerpres.  

UPDATE - 17:00: Un convoi blindat al forţelor Uniunii Europene a fost ţinta unui atentat sinucigaş cu bombă comis luni în capitala somaleză Mogadiscio de gruparea islamistă Al Shabaab, iar trei persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în atac, au declarat surse din cadrul poliţiei şi serviciilor de urgenţă, relatează Reuters. Un ofiţer de poliţie somalez a declarat pentru dpa că patru elevi care se aflau în apropiere au fost ucişi în explozie.

Gruparea islamistă Al Shabaab, care urmăreşte să înlăture puterea centrală sprijinită de Occident şi să-şi impună propria guvernare, bazată pe interpretarea strictă a legii islamice sharia, comite cu regularitate atacuri asupra clădirilor guvernamentale, hotelurilor şi restaurantelor în acest stat volatil din Cornul Africii.

Gruparea a revendicat atacul la postul său de radio, afirmând că a ucis sau rănit membri ai forţelor UE. Cu toate acestea, ofiţerul de poliţie a afirmat că în atac au fost ucişi numai civili.

„Doi civili au fost ucişi şi alţi patru răniţi", a afirmat un oficial de la serviciul de ambulanţă.

Poliţia a precizat că atacatorul a murit şi el în explozie.


Știrea inițială: 

Vehiculele blindate purtau steguleţe ale Italiei şi Uniunii Europene.

Poliţia a precizat că explozia nu a provocat victime.

„Am vizat ofiţeri ai forţelor UE cu un atac sinucigaş. Vom da detalii despre victime mai târziu”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al operaţiunilor militare ale grupării islamiste, Abdiasis Abu Musab.

Gruparea Al Shabaab, afiliată Al Qaida, întreprinde frecvent atacuri în regiunea Cornului Africii.

În Somalia, combatanţii săi urmăresc să înlăture puterea centrală sprijinită de Occident şi să-şi impună propria guvernare, bazată pe interpretarea strictă a legii islamice sharia.

Uniunea Europeană este unul din principalii finanţatori ai forţei de menţinere a păcii AMISOM, sub mandat al Uniunii Africane, care acordă ajutor guvernului somalez în lupta împotriva islamiştilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri