Un copil de opt ani din Pakistan riscă să fie condamnat la moarte pentru blasfemie. Care a fost fapta lui

Data publicării:
Mulțime adunată în fața templului hindus din Rahim Yar Khan, distrus de musulmani
Templul hindus din Rahim Yar Khan a fost distrus de o gloată furioasă după ce un copil hindus a urinat pe un covor într-o bibliotecă de școală islamică. Foto: Captură Twitter/@RVankwani

Un copil hindus de opt ani din Pakistan a fost arestat și se află în custodia poliției după ce a devenit cea mai tânără persoană acuzată de blasfemie în această țară, relatează The Guardian.

Cazul băiatului de opt ani a produs un scandal imens în regiunea Rahim Yar Khan, din Punjab – familia copilului și alți membri ai comunității hinduse din zone au fugit din casele lor după ce un grup de musulmani a atacat templul hindus din zonă pentru că băiatul fusese eliberat pe cauțiune. Sâmbătă, 20 de persoane au fost arestate ca urmare a atacului la templu.

Copilul este acuzat că a urinat intenționat pe covorul unei biblioteci dintr-o madrassa (n. red. – școală islamică), într-o zonă în care sunt ținute cărți religioase. Copilul ar putea să primească pedeapsa cu moartea pentru acuzația de blasfemie.

Familia copilului spune că acesta nu cunoștea legea privind blasfemia și că nu înțelege cu ce a greșit. 

„Ne-am părăsit afacerile, locuințele și locurile de muncă, întreaga comunitate este speriată și ne temem de reacții. Nu vrem să ne mai întoarcem în această zonă. Nu vedem că sunt luate acțiuni concrete și serioase împotriva celor care ne-au atacat sau pentru ca noi să fim în siguranță”, a spus un membru al familiei copilului acuzat de blasfemie.

Acuzația de blasfemie împotriva unui copil i-a șocat pe experți care spun că o asemenea decizie este fără precedent. Este prima dată când o persoană este arestată la o vârstă atât de mică pentru o astfel de acuzație.

Legea blasfemiei este folosită în  mod disproporționat, în Pakistan, împotriva minorităților religioase. Deși până acum nimeni nu a fost executat pentru blasfemie de la introducerea pedepsei capitalei în 1986, suspecții sunt de multe ori atacați și uciși de gloate furioase.

Citiți și: Un cetățean american acuzat de blasfemie în Pakistan a fost împușcat și ucis chiar în sala de judecată

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri