Un copil răpit de babysitter în Belgia a fost găsit mort în Olanda. Răpitorul fusese condamnat în trecut pentru o faptă similară

Data publicării:
rapire belgia
Insula Neeltje Jans din Olanda, unde a fost găsit trupul copilului răpit. Sursa foto: Profimedia Images

Trupul unui băiat belgian în vârstă de patru ani care a dispărut săptămâna trecută a fost găsit în Olanda, informează BBC.

Cu câteva ore înainte, poliția olandeză lansase o alertă privind răpirea lui Dean Verberckmoes. Copilul fusese dat dispărut de familia lui, după ce babysitter-ul trebuia să-l lase acasă la bunici, însă nu l-a mai adus.

Poliția olandeză a anunțat că a reținut un cetățean belgian în vârstă de 34 de ani în acest caz. Suspectul, indentificat drept Dave De K, a fost arestat în orașul olandez Meerkerk, la 120 de kilometri de locul în care a fost găsit trupul copilului răpit.

Potrivit procurorilor belgieni, Dave De K a fost condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru abuzarea unui băiat în vârstă de 2 ani, care a murit ulterior. Sentința a fost ispășită în decembrie 2018.

Suspectul a fost văzut ultima dată alături de copil în ziua de miercuri, în orașul belgian Sint Niklaas.

Mama lui Dean Verberckmoes a făcut un apel public pentru întoarcerea nevătămată a copilului său. Ea a declarat pentru televiziunea belgiană că Dave de K avea grijă în mod regulat de copiii ei. "Când Dave avea grijă de ei, spuneau mereu că se jucau și pierdeau timpul", a spus mama victimei.

O operațiune uriașă de căutare a fost lansată în Olanda după ce autoritățile au fost avertizate că este posibil ca cei doi să fi trecut granița din Belgia.

Trupul copilului a fost descoperit noaptea trecută pe Neeltje Jans, o insulă artificială în provincia Zeeland. Un comunicat al poliției olandeze a anunțat că un elicopter era folosit în operațiune, iar polițiștii descoperiseră un "posibil loc al crimei". În jurul orei locale 22 a fost găsit trupul unui copil, se arată în comunicat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, poliția olandeză a confirmat că a fost găsit trupul copilului dat dispărut.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri