Un cunoscut jurnalist rus de investigație, pus de Moscova pe lista persoanelor căutate

Data publicării:
Jurnalistul rus de investigație Andrei Soldatov a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate
Jurnalistul rus de investigație Andrei Soldatov a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate. Foto: Twitter

Jurnalistul rus de investigație Andrei Soldatov, cunoscut pentru reportajele sale despre serviciile secrete din Rusia, a anunțat luni că autoritățile de la Moscova l-au inclus pe o listă de persoane căutate și i-au înghețat conturile bancare, relatează Reuters.

„Ziua mea de luni: conturile mele din băncile rusești sunt blocate, în plus, am fost pus pe lista persoanelor căutate de către Rusia”, a scris Soldatov, cofondatorul Agentura.ru, luni, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe site-ul Ministerului rus de Interne, Soldatov, care nu a putut fi contactat telefonic de Reuters, figurează ca fiind căutat în temeiul unui articol nespecificat din Codul Penal.

Într-o altă postare, pe platforma de mesagerie Telegram, Soldatov a scris că dosarul pe numele său a fost deschis într-un mod similar anchetelor care-i vizează pe doi jurnaliști acuzați că au răspândit „informații false” despre campania militară a Moscovei în Ucraina.

„Clarificăm detaliile”, a scris Soldatov.

La câteva zile după ce și-a trimis trupele în Ucraina, Rusia a adoptat o lege care prevede pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru cei condamnați pentru răspândirea intenționată de știri „false” despre armata rusă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri