Un cuplu aflat în luna de miere în Hawaii a fost abandonat în ocean, în timpul unei sesiuni de scufundări

Data publicării:
O fata face scufundări
Girl snorkeling in tropical waters,Image: 295618950, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes

Un cuplu din California a intentat un proces de 5 milioane de dolari împotriva unei companii de turism din Hawaii, după ce a fost abandonat în ocean în timpul unei sesiuni de scufundări, în luna de miere, relatează Insider.

Elizabeth Webster și Alexander Burckle erau în luna de miere în Hawaii în septembrie 2021, când au rezervat un tur de scufundări la Lanai, o mică insulă aproape de Maui, cu compania de turism Sail Maui.

Potrivit plângerii, după ce nava a ajuns la locul de scufundări, căpitanul a spus grupului că vor avea la dispoziție o oră pentru a explora înainte de a se muta în altă locație. Webster și Burckle au spus în proces că nu li s-a dat niciun sfat cu privire la cum să se întoarcă la barcă sau ce să facă în mod explicit în caz de urgență.

La început, perechea făcea scufundări în ape calme și limpezi, dar apa a devenit mai agitată. Ei au încercat să înoate spre barcă, dar aceasta începuse deja să plece spre următoarea locație, se arată în plângere.

Compania reclamată susține că membrii echipajului au efectuat trei numărări de personal, dar alți pasageri au făcut ulterior declarații spunând că oamenii nu au fost obligați să stea sau să rămână nemișcați pentru apel nominal. „A fost pur și simplu prea dezorganizat totul”, a declarat Jessica Herbert, care a fost și ea în turneu, pentru Hawaii News Now. „Toată lumea a continuat să se miște, așa că a fost ușor de trecut cu vedea că cineva lipsea”, adaugă ea.

Cei doi au continuat să înoate și să gesticuleze că au nevoie de ajutor, însă au ajuns în cele din urmă în ape adânci și turbulente. „Reclamanții începeau să intre în panică și se luptau să înoate în condițiile oceanului. Se temeau că se vor îneca”, mai spune Herbert.

Elizabeth Webster și Alexander Burckle au ajuns în cele din urmă pe malul Lanai „obosiți și deshidratați”. Webster a scris „HELP” și „SOS” în nisip, dar nicio barcă nu a venit în ajutor. În cele din urmă, localnicii i-au găsit, le-au permis să-și folosească telefoanele și le-au dat apă, conform plângerii.

Când Webster a sunat reprezentanți companiei de turism Sail Maui, se pare că încă nu observaseră că cineva a dispărut din turneu. Cuplul solicită despăgubiri pentru daune generale pentru suferință emoțională.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri