Un cuplu, arestat pe aeroportul din Amsterdam după ce a fugit din carantină. Cei doi se întorseseră recent din Africa de Sud

Data publicării:
aeroport schiphol amsterdam
Două persoane au fost arestate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce au fugit din carantină, la întoarcerea din Africa de Sud. Foto: Profimedia Images

Două persoane, dintre care una testată pozitiv cu coronavirus, au fost arestate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce au fugit din hotelul în care au fost puse în carantină la întoarcerea din Africa de Sud, unde a izbucnit focarul Covid cu noua variantă Omicron, scrie The Guardian.

Este vorba despre un bărbat spaniol și o femeie portugheză care formează un cuplu. Cei doi au fost arestați într-un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, chiar înainte ca aeronava să decoleze spre Spania.

Unul dintre membrii cuplului a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și a intrat în izolare, în timp ce cealaltă persoană a fost negativă, dar plasat în carantină, potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității de Sănătate Publică, Stefanie van Waardenburg.

Presa locală relatează că cei doi au reușit să fugă dintr-un hotel din regiunea de nord-vest Kennemerland, unde călătorii din Africa de Sud se află în prezent în autoizolare. Acum cei doi ar putea fi urmăriți penal pentru încălcarea regulilor olandeze de carantină, spune ziarul De Telegraaf.

Autoritățile sanitare din Olanda au anunțat, sâmbătă, că 61 de persoane care au ajuns vineri la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Duminică, autoritățile sanitare au confirmat că cel puțin 13 dintre aceste cazuri sunt cu varianta Omicron.

Deocamdată nu se știe dacă cele două persoane arestate duminică se numără printre aceștia.

Guvernul olandez a interzis vineri toate călătoriile aeriene din ţările din sudul Africii. De altfel, aproape totul se închide în Olanda de duminică, la ora 17.00, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri