Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs la vest de regiunea devastată din Turcia

Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Foto: Profimedia Images

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a lovit provincia anatoliană Nigde din Turcia, porivit centrului de monitorizare seismică Kandilli.

Epicentrul seismului a fost localizat în districtul Bor, la aproximativ 350 de kilometri vest de regiunea de la graniţa turco-siriană ce a fost devastată recent de două cutremure cu magnitudini peste 7,5.

Înainte de acesta, cel puţin alte 7 cutremure de peste 4 magnitudine au fost înregistrate în Turcia începând de vineri seară, conform Autorităţii turce pentru dezastre (AFAD).

Nu au fost raportate victime sau pagube materiale, relatează DPA, citată de Agerpres.

Aceste cutremure s-au produs la puţin peste două săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în Turcia şi Siria vecină. Conform ultimului bilanţ, peste 44.000 de oameni au murit doar în Turcia în urma acestui seism.

Cutremurul devastator produs la 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri