Un elefant de Borneo dintr-o rezervație naturală şi-a ucis îngrijitorul. Bărbatul de 49 de ani a murit pe loc

Data actualizării: Data publicării:
elefant
Un elefant de Borneo dintr-o rezervație naturală şi-a ucis îngrijitorul. Bărbatul a murit pe loc. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un elefant şi-a omorât îngrijitorul într-o rezervaţie naturală din statul Sabah, situat pe teritoriul malaezian al insulei Borneo, au anunţat joi reprezentanţii parcului.

Joe Fred Lanson, în vârstă de 49 de ani, îngrijea un pui de elefant rănit când unul dintre elefanţii aflaţi în captivitate l-a împuns brusc cu colţii, "foarte rău", în zona pieptului, a declarat pentru AFP managerul parcului, Augustine Tuuga. "A murit pe loc", a adăugat el.

Accidentul a avut loc la 25 decembrie în parcul Lok Kawi de pe insula Borneo.

"Este un incident cu adevărat nefericit. Vom efectua o anchetă pentru a stabili cauzele decesului", a declarat pentru AFP ministrul federal al Turismului, Culturii şi Mediului din Sabah, Jafry Ariffin, scrie Agerpres.

Parcul este un sanctuar pentru 16 elefanţi de Borneo, specie pe cale de dispariţie, dintre care doar 2.000 mai trăiesc în statul Sabah. Elefanţii din parc sunt îngrijiţi de un personal format din doar şase angajaţi.

În decembrie 2011, un elefant sălbatic a ucis un turist australian în rezervaţia naturală Tabin de pe coasta de est a statului Sabah.

Elefantul de Borneo, endemic pe această insulă, este o subspecie a elefantului asiatic.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri