Un elev de 16 ani, din Italia, a înjunghiat o profesoară: „O scenă ca în America. Nu părea să aibă vreo emoție”

Data actualizării: Data publicării:
politie italia
Un elev în vârstă de 16 ani a înjunghiat şi rănit o profesoară luni dimineaţa la o şcoală din Abbiategrasso, în apropiere de Milano. FOTO: Shutterstock

Un elev în vârstă de 16 ani a înjunghiat şi rănit o profesoară luni dimineaţa la o şcoală din Abbiategrasso, în apropiere de Milano, relatează agenţia ANSA. Adolescentul a fost internat ulterior la departamentul de neuropsihiatrie al spitalului milanez San Paolo, transmite Agerpres.

Un alt elev, martor ocular, a descris incidentul drept „o scenă ca în America”.

Atacatorul a înjunghiat-o pe profesoara de litere Elisabetta Condo, în vârstă de 52 de ani, în timpul orei, după care s-a prefăcut că îşi ameninţă colegii cu un pistol, care era de jucărie.

„Când am văzut că suntem evacuaţi şi unul dintre colegii noştri pare să fie înarmat cu o armă de foc, m-am gândit: aşadar se întâmplă şi aici, nu doar în America”, a relatat martorul.

Un alt coleg a povestit că atacatorul a înjunghiat-o pe profesoară „de la spate, în umăr şi braţ, fără să spună nimic”.

„Nu părea agitat, nu părea să aibă vreo emoţie”, a spus acesta.

Incidentul ar trebui să ne facă să reflectăm la necesitatea de a avea psihologi în şcoli, a declarat ministrul educaţiei, Giuseppe Valditara, într-un mesaj video distribuit în social media, după ce a vizitat-o la spital pe profesoara rănită.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri