Un expert german avertizează că riscul izbucnirii unor epidemii în zonele afectate de cutremure este în creștere

Data publicării:
urmari cutremur Turcia
Experții atrag atenția că în zonele afectate de cutremur este risc crecut de epidemii. Foto: Profimedia Images

Pericolul unor epidemii este în creştere la şase zile după cutremurele devastatoare care au afectat Turcia şi Siria, a avertizat Thomas Geiner, medic cu experienţă în intervenţii în caz de seism și membru al unei echipe de salvatori, potrivit DPA, citată de Agerpres. Cadavrele numeroase prinse sub dărâmături ar putea contamina sursele de apă, a mai spus expertul german.

''În regiunile unde oamenii nu au acces la apă potabilă curată există riscul apariţiei unor epidemii la un moment dat'', a spus Thomas Geiner, un medic cu experienţă în intervenţii în caz de seism şi care face parte din echipa de salvatori a organizaţiei caritabile germane NAVIS.

Cadavrele numeroase prinse sub dărâmături ar putea contamina sursele de apă, a avertizat el. În multe locuri, oamenii nu au acces la toalete, ceea ce înseamnă că germenii ar putea ajunge la pânza freatică. Geiner a spus că situaţia îi aminteşte de perioada care a urmat seismului din Haiti, în 2010.

''Va trebui ca ajutorul să ajungă acolo unde este solicitat în următoarele câteva zile'', a spus el, menţionând că, având în vedere suprafaţa regiunii afectate, este practic imposibil de pus la dispoziţie infrastructura necesară peste tot.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri